Zij gingen u voor - CDI-Xpert
homepage

Nijsen/Granico B.V.
Veulenseweg 20
5814AC Veulen/Venray
T: +31 (0)478 - 55 29 00
E: ln.ocinarg-nesjin@ofni


Met begeleiding op maat naar gewenst resultaat

Zoals u ziet omvat CDI XPERT van Nijsen/Granico veel meer dan het ijken van weegstaven! Met onze prikkelende begeleidingsmethode stellen wij ons op als uitdagende sparringpartner. Door onze specialistische kennis van voeren met CDI, het optimaal benutten van het systeem, gecombineerd met een passend voerpakket, helpen wij onze klanten op weg naar grip op resultaat.

Dit levert hen betere opbrengstprijzen en lagere voerkosten = Hoger resultaat!

Onze klanten delen in onderstaande verhalen hun ervaringen met u.

Boenink Zelhem

"Karkaskwaliteit stijgt in 4 maanden 3 AutoFOM-punten!"

Gert en Willy Boenink houden in Zelhem 4.800 vleesvarkens op twee locaties. 4300 aan huis en 500 vleesvarkens in de stal van één van de medewerkers. Daarnaast telt het bedrijf 30 ha grond in eigendom en 20 ha pachtgrond.

Voor de familie Boenink vormt secuur en doelgericht werken het uitgangspunt in hun bedrijfsvoering. De varkenshouders in hart en nieren laten daarbij zo min mogelijk aan het toeval over. Dit zie je terug in de gezondheid van de dieren met een uitval van slechts 0,7%. Voor wat betreft de karkaskwaliteit lag er medio 2015 nog een mooie uitdaging.

“Wij wilden minimaal 100 AutoFOM-punten halen en daar zaten we nog te ver vanaf.”

Lees het hele verhaal
of download de pdf
Download

Clephas-Jacobs Veulen

"Samen met Nijsen/Granico zetten we de puntjes op de "i" voor meer rendement"

Mts. Clephas - Jacobs uit Veulen, ruim 30 jaar klant bij Nijsen/Granico, houdt naast de teelt van ijsbergsla 670 zeugen en 2.800 vleesvarkens in maatschap. De maatschap bestaat uit de zussen Erna en Mariëlle Burgers en hun partners Hans Jacobs en Marcel Clephas.

Mts. Clephas - Jacobs heeft haar blik gericht op de toekomst.
De ondernemers streven er naar om met hun bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan dierwelzijn en daarmee aan een goed imago van de varkenssector.

“We willen kwaliteit leveren en niet alleen kilo's, met respect voor mens, dier en milieu.”

aldus Mariëlle. Momenteel leveren zij hun varkens volgens de normering Keten Duurzaam Varkensvlees. Het doel is om de lat hoger te leggen en in de nabije toekomst volgens het Varken van Morgen te leveren.

Lees het hele verhaal
of download de pdf
Download

Jan Manders Neerkant

"Dit jaar verwacht ik 600 varkens meer af te kunnen leveren"

Jan en Antoinette Manders wonen samen met hun drie kinderen: Jilke (10), Jordi (12) en Jarno (14) in Neerkant en runnen daar hun vleesvarkensbedrijf met 3800 vleesvarkens (Topigs 20 x Top Pi).
De beren en gelten worden gescheiden opgelegd.
Het bedrijf blinkt uit in diergezondheid. Het medicijngebruik is al jaren erg laag en er worden goede biggen geleverd.

Bij de eerste nieuwbouw in 2002 kozen zij voor een Computergestuurde DroogvoerInstallatie van Kamplan omdat dit systeem de flexibiliteit bood qua rantsoensamenstelling die zij zochten. “Ik wilde, met het oog op de toekomst, rantsoenen kunnen samenstellen naar de behoeften van mijn varkens en mijn doelen. Een CDI biedt deze mogelijkheid. Daarnaast wilden we met de CDI op kosten per kg groei besparen door efficiënter te voeren.” Ook de stal die in 2010 gebouwd is, is op dit systeem aangesloten.

De aanpak: Voerpakket op maat, afgestemd op bedrijfsdoelen en de varkens
Na het doorlichten van het bedrijf van Jan en Antoinette inclusief de monstername van de CCM-kuil, kwamen er een aantal aandachtspunten naar boven.

Lees het hele verhaal
of download de pdf
Download

Laat uw verborgen rendement zichtbaar maken en maak vrijblijvend een afspraak:

Maak een afspraak